Ontstaan

Wielerclub ‘de Meiboomspurters’ werd opgericht in 1974 onder impuls van Remi Gruwez uit Woesten.  Na een zware nacht in café ‘de Meiboom’ besloten enkele plaatselijke talenten mee te doen aan een wielerwedstrijd voor parochianen. Omdat ze, zonder getraind te zijn, toch een schitterend resultaat behaalden, beslisten ze vaker en in groepsverband te gaan fietsen en zo werd wielerclub ‘de Meiboomspurters’ geboren. Het club lokaal was en is nog altijd café de Meiboom uit Woesten.

spurters75

De Meiboomspurters heeft in de afgelopen jaren zeer goede renners in de club (gehad).

Reeds 1 jaar na oprichting werd de ploeg versterkt door Pierre Ryckewaert uit Poperinge die aan zijn tweede rennerscarriere begon en de kleuren van de Meiboomspurters tot ver in het buitenland (Frankrijk, Engeland, Oostenrijk maar ook zuid-Afrika) met verve verdedigde.

Gewezen profrenner Martin Durant was actief renner bij de Meiboomspurters.  De ouderdomsdeken, Albert Vandevoorde, blonk in de jaren ’50 uit in grote wegkoersen ; Tot 2015 bleef Albert actief renner en dong hij elk jaar in Oostenrijk mee naar de wereldkampioenentrui, welke hij reeds twee maal veroverde,  met name in 1988 en in 1990. Ook Pierre Ryckewaert behaalde twee maal de wereldtitel, in 1989 en in 1991.  Ook Geoffrey Luyssen behaalde als Meiboomspurter in Oostenrijk een dubbele overwinning als wereldkampioen – dit in de jaren 2006 en 2007.

Lucien Taillieu, Bernard Vanthuyne, Roger Verbeke en vele andere klinkende namen waren lid van de Meiboomspurters. Lucien Taillieu was de meest succesrijke gewezen beroepsrenner – hij won oa ‘Dwars door België’.

De Meiboomspurters waren actief in de Ronde van de 7 valleien in Frankrijk ; in Engeland ; in Oostenrijk ; in Tsjechië en in Zuid-Afrika.

Met Tim Vandekerckhove kregen de Meiboomsputers een klassebak in het veldrijden. Tim rijfde alle mogelijke kampioenentruien binnen bij de LRC. Zo werd hij in 2014 en 2015 kampioen van Vlaanderen ; in 2015 Europees kampioen en in 2016 Belgische kampioen én wereldkampioen.

In 2014 werd de ploeg versterkt door Rory en Bjorn Quartier en Bart Casteleyn.

Anno 2019 verwelkomen we Roland Coupillie, Frans Sarazijn en Johan Nuyts.

We wensen de ganse ploeg een prima wielerseizoen toe !

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

A topnotch WordPress.com site

%d bloggers liken dit: